Ψάρι για υγιή μωρά και μαμάδες στην Κύπρο και στην Ελλάδα

Η σύσταση μας για «το ψάρι σωστά στη διατροφή σας» είναι έτοιμη για εσάς τις εγκύους που ζείτε στην Κύπρο και στην Ελλάδα! Μάθετε γιατί είναι σημαντικό να καταναλώνετε ψάρια κατά την εγκυμοσύνη και τη γαλουχία και πως μπορείτε να λαμβάνετε τα οφέλη της κατανάλωσης ψαριών με ασφάλεια. Σας καλούμε να ακολουθήσετε την σύσταση ώστε να δίνετε στο μωράκι σας απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για την ανάπτυξη του, με ασφάλεια.


Προτεινόμενα ψάρια για κατανάλωση από μέλλουσες και θηλάζουσες μητέρες σε Κύπρο και Ελλάδα

Μάθετε ποια ψάρια, πόσο συχνά και ποιες ποσότητες μπορείτε να καταναλώνετε με ασφάλεια κατά την περίοδο προετοιμασίας για εγκυμοσύνη, της εγκυμοσύνης και του μητρικού θηλασμού εσείς οι μέλλουσες μητέρες που ζείτε στην Κύπρο και στην Ελλάδα.


Είδη ψαριών που συνιστάται να αποφεύγουν οι μέλλουσες και θηλάζουσες μητέρες σε Κύπρο και Ελλάδα

Οι μέλλουσες και θηλάζουσες μητέρες συνιστάται να μην καταναλώνουν μακρόβια αρπακτικά ψάρια, καθώς μπορεί να περιέχουν υδράργυρο που είναι ιδιαίτερα τοξικός για το αναπτυσσόμενο μωρό. Μάθετε ποια ψάρια πρέπει να αποφεύγονται.


Ψαροσυνταγές

Συγκεντρώσαμε για εσάς συνταγές με βάση τα προτεινόμενα ψάρια για κατανάλωση στην εγκυμοσύνη και την περίοδο του μητρικού θηλασμού. Πείτε μας τις εντυπώσεις σας και στείλτε μας δικές σας συνταγές για ανάρτηση.


e-ψαροταβέρνα

Κοπιάστε στην ηλεκτρονική μας ψαροταβέρνα! Εδώ είναι ο δικός σας χώρος για επικοινωνία με άλλες HBM4EU-μανούλες και με την εκτενέστερη επιστημονική μας ομάδα. Ανταλλάξτε συνταγές, σχόλια, κουβεντούλα. Σας περιμένουμε.


Βίντεο και Έντυπο Υλικό

Δείτε σε μορφή που μπορείτε να εκτυπώσετε την σύσταση της HBM4EU-mom για το ψάρι στη διατροφή της εγκύου και της θηλάζουσας μητέρας, οδηγίες αντιμετώπισης σπασμένου λαμπτήρα φθορισμού ή υδραργυρικού θερμομέτρου στο σπίτι σας, καθώς και το υλικό της μελέτης για τις συμμετέχουσες στο έργο. Μάθετε σε σύντομα βίντεο για τον υδράργυρο και την HBM4EU-mom, πως το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανθρώπινης Βιοπαρακολούθησης (HBM4EU) υποστηρίζει τις Ευρωπαϊκές πολιτικές δημόσιας υγείας με αξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία της ανθρώπινης έκθεσης σε χημικές ουσίες και πως το ανθρώπινο σώμα μπορεί να εκτεθεί και να απορροφήσει χημικές ουσίες.

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.